Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Peter Hollens- Acappella στα καλύτερα της!




Ο Peter Hollens και η εκπληκτική φωνή του έχουν ξετρελάνει τους χρήστες του youtube και, όπως θα δούμε, είναι φυσιολογικό!

Γνωρίζουμε όλοι πλέον ότι το youtube, εκτός από το ότι είναι ένα τεράστιο αρχείο βίντεο, είναι και ένα πολύ καλό μέσο προώθησης νέων καλλιτεχνών. Πλέον κάθε ταλέντο, έχοντας κάποια εφόδια, μπορεί εύκολα και γρήγορα να δείξει τις ικανότητες του μέσω του youtube, ξεπερνώντας τα τεράστια εμπόδια που τους βάζουν οι δισκογραφικές εταιρίες ώστε να αναδειχθούν. Στο ίντερνετ μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει τη δουλειά του χωρίς χρήματα, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς επιλεκτικό κοινό, σε αντίθεση με τον έξω κόσμο όπου όλα αυτά είναι δεδομένα. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, πολλοί νέοι καλλιτέχνες, χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο η οποία έχει αποτελέσει αιτία για πολλές καριέρες ήδη! Εκτός από τους νέους καλλιτέχνες, το youtube το χρησιμοποιούν πολλές φορές οι διακεκριμένοι και έμπειροι μουσικοί, οι οποίοι, βλέπουν στο youtube έναν τρόπο διαφήμισης και προώθησης της δουλειάς τους.


  




Σε αυτό το ρεύμα ανήκει και ο Peter Hollens ο οποίος μέσω του youtube έχει αναρτήσει παραπάνω από 70 βίντεο! Η απήχηση του κοινού είναι εντυπωσιακή καθώς ο Peter έχει κάτι το ξεχωριστό το οποίο δεν συναντάται συχνά. H μουσική είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ό,τι ακούγεται είναι από τη φωνή του. Η τακτική του είναι να δίνει στη φωνή του διάφορους ρόλους οι οποίοι μαζί συνθέτουν το κομμάτι. Ένας ρόλος είναι να τραγουδάει τους βασικούς στίχους και έπειτα να προσθέτει δεύτερα και τρίτα φωνητικά, όπως επίσης και διάφορους ήχους απλούς ώστε να δημιουργείται η μελωδία. Είναι πράγματι εκπληκτικό, αν αναλογιστούμε το εύρος της τονικότητας της φωνής του, το βάθος και τη χροιά που τη διακατέχει καθώς και τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, καθώς απαιτεί και ταλέντο στην παραγωγή του έργου. Έχει κάνει πολλά covers από γνωστά τραγούδια αλλά και πολλά soundtrack τα οποία τα ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο.






Δοκιμάστε κι εσείς να ακούσετε τα βίντεο του και πράγματι θα εκπλαγείτε! Αυτό που σας υποσχόμαστε είναι ότι θα ακούσετε κάτι ξεχωριστό. Ποιος ξέρει, ίσως να έχει κάνει cover κάποιο αγαπημένο σας κομμάτι!

 Το κανάλι του στο youtube μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου